Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Voor het vernieuwen van uw certificaten en alle andere vragen, cq klachten of informatie kunt u terecht bij KPN die u graag verder helpen:

Full Service alternatief

U kunt ook gebruikmaken van de full-service dienstverlening van PKIpartners (partner van KPN en sinds 2011 van ESG), zij dragen zorg voor een naadloze overstap voor elk soort certificaat. De eenvoudigste manier is het contactformulier invullen op https://www.pkipartners.nl/contact/ .PKIpartners neemt dan contact met u op. In het geval van spoed, kunt u dit aangeven op het contactformulier.

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

Adobe Approved Trust List (AATL) gebruiken / bijwerken

Met de Adobe Approved Trust List (AATL) kunnen gebruikers digitale handtekeningen maken die elke keer worden vertrouwd dat het ondertekende document wordt geopend in Acrobat 9 of Reader 9 en hoger. Zowel Acrobat als Reader maken om de dertig dagen verbinding met een door Adobe gehoste webpagina om een lijst met vertrouwde basiscertificaten te downloaden. Elke digitale handtekening die is gemaakt met informatie waarmee een relatie kan worden herleid tot een certificaat op deze lijst, is vertrouwd. De vertrouwde basiscertificaten zijn gecontroleerd door Adobe en andere autoriteiten, zodat ze voldoen aan specifieke technische vereisten. Ze bieden een hoge zekerheid over de identiteits- en ondertekeningsgegevens. De certificaten zijn afkomstig van overheden en particulieren van overal ter wereld. Daarnaast worden verwijzingen van internationale commerciële certificeringsinstanties en gekwalificeerde serviceproviders van certificaten in Europa aangegeven.

Zie de AATL-webpagina op www.adobe.com/security/approved-trust-list.html voor meer informatie over deze functie en waarom het belangrijk is voor het controleren van een handtekening.

AATL is standaard ingeschakeld. De eerste keer dat u een ondertekend document opent of maakt, of dat u een van de dialoogvensters met beveiligingsvoorkeuren opent, wordt de lijst gedownload. U wordt gevraagd te verifiëren of u de automatische update in de AATL accepteert. Klik op Ja als u de updates wilt ontvangen.

Opmerking: Vraag aan de beheerder of uw organisatie de toegang tot AATL om een bepaalde reden heeft uitgeschakeld.

  1. Controleren of de AATL is ingeschakeld: Kies Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Acrobat/Adobe Reader > Voorkeuren.
  2. Selecteer bij de Categorieën aan de linkerkant de optie Betrouwbaarheidsbeheer.
  3. Selecteer de optie Vertrouwde basiscertificaten laden van een Adobe-server.
    Met deze optie kan Acrobat of Reader automatisch vertrouwensinstellingen downloaden van een Adobe-server. Deze vertrouwensinstellingen garanderen dat de gebruiker of organisatie die hoort bij het certificaat voldoet aan verzekeringsniveaus van het Adobe Approved Trust List-programma
  4. Ga op een van de volgende manieren te werk:
  5. Selecteer Vragen alvorens bij te werken als u een melding wilt krijgen als er nieuwe basiscertificaten bij Adobe beschikbaar zijn.
  6. Klik op Nu bijwerken als u de meest recente versie van de lijst met vertrouwde identiteiten van Adobe wilt downloaden.