Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Indien u graag persoonlijk contact met KPN wilt over de verlenging van uw certificaat of aanvullende informatie over KPN certificaten, kunt u contact opnemen met:

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

Grüne Punkt

Vollständigkeitserklärung (VE) voor verpakkingen

Volgens paragraaf 10 van de VerpackV moeten alle bedrijven die grote hoeveelheid verpakkingen naar Duitsland exporteren jaarlijks een Vollständigkeitserklärung bij de Duitse IHK (Industrie- und Handelskammer) deponeren.

Het gaat hierbij om bedrijven die verpakkingen voor het eerst in Duitsland in omloop brengen en meer dan 80 ton glas, 50 ton papier of 30 ton plastic, blik of aluminium gebruiken. Na het opstellen van de VE controleert een accountant, belastingadviseur of beëdigd expert deze verklaring en ondertekenen zij die met elektronische handtekening. Het bedrijf stuurt de verklaring vervolgens naar de IHK.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van VE-Register (DE).

Certificaten t.b.v. Grüne Punkt - Vollständigkeitserklärung

PKIoverheid Persoongebonden Beroepscertificaat (Onweerlegbaarheid)
Persoonsgebonden beroepscertificaten leveren wij op smartcard (SSCD) met een geldigheid van 3 jaar.
Aanvragen
PKIoverheid Persoongebonden Organisatie Certificaat (Onweerlegbaarheid)
Persoonsgebonden beroepscertificaten leveren wij op smartcard (SSCD) met een geldigheid van 3 jaar.
Aanvragen