Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Indien u graag persoonlijk contact met KPN wilt over de verlenging van uw certificaat of aanvullende informatie over KPN certificaten, kunt u contact opnemen met:

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

KvK POC exportdocumenten

Kamer van Koophandel POC

Bij de Kamer van Koophandel kunt u terecht voor documenten als bijvoorbeeld exportdocumenten of certificaten van oorsprong. Dit soort documenten komen goed van pas als u internationaal zakendoet. Sommige documenten heeft u nodig om bij de douane goederen in of uit te voeren. Daar staat tegenover dat u dan soms minder invoerrechten betaalt.

Compleet overzicht van documenten

Van transport- en oorsprongsdocumenten tot administratieve soorten en vergunningen (zoals een IA-formulier). Bekijk de belangrijkste documenten bij import en export van goederen.

Eisen digitale aanvragen

Exportdocumenten moeten, net als bij een papieren aanvraag, ook bij een digitale aanvraag voldoen aan wettelijke bepalingen. Dit betekent concreet dat u de aanvraag voorziet van een digitale handtekening en dat u de bewijsstukken meelevert.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de Kamer van Koophandel.

Certificaten t.b.v. Kamer van Koophandel POC

PKIoverheid Persoongebonden Organisatie Certificaat (Onweerlegbaarheid)
Persoonsgebonden beroepscertificaten levert ESG op smartcard (SSCD) met een geldigheid van 3 jaar.
Aanvragen