Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Voor het vernieuwen van uw certificaten en alle andere vragen, cq klachten of informatie kunt u terecht bij KPN die u graag verder helpen:

Full Service alternatief

U kunt ook gebruikmaken van de full-service dienstverlening van PKIpartners (partner van KPN en sinds 2011 van ESG), zij dragen zorg voor een naadloze overstap voor elk soort certificaat. De eenvoudigste manier is het contactformulier invullen op https://www.pkipartners.nl/contact/ .PKIpartners neemt dan contact met u op. In het geval van spoed, kunt u dit aangeven op het contactformulier.

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

Import P12 in de Windows Certifcate Store

Door de onderstaande stappen te ,volgen kunt u het uitgepakte P12 bestand importeren in de lokale Windows Certificate Store van uw machine:

  1. Dubbel klik op het uitgepakte P12 bestand (dit bestand heeft dezelfde naam als het zip bestand op de CD)
  2. Klik 2x op "volgende"
  3. Hierna voert u het wachtwoord in dat u van ons via een separate PINbrief heeft ontvangen.
    1. Vervolgens kunt u optioneel instellen dat de persoonlijke sleutel op een hoog beveiligingsniveau moet worden ingesteld als extra beveiliging van het sleutel materiaal, als u dit selectievakje inschakelt krijgt u elke keer een waarschuwing als de persoonlijke sleutel door een toepassing wordt gebruikt.
    2. Wij raden u af de sleutel als exporteerbaar aan te merken
  4. Klik op "volgende"
  5. Als laatste stap kunt u ervoor kiezen automatisch het juiste certificaatarchief te laten kiezen (aanbevolen) of zelf aan te geven in welk certificaatarchief uw certificaat geplaatst moet worden.

Installatie voor server omgevingen zie instructie van softwareleverancier of productapplicatie instructie (zoals, IIS, Apache, Exchange en meer)