Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Voor het vernieuwen van uw certificaten en alle andere vragen, cq klachten of informatie kunt u terecht bij KPN die u graag verder helpen:

Full Service alternatief

U kunt ook gebruikmaken van de full-service dienstverlening van PKIpartners (partner van KPN en sinds 2011 van ESG), zij dragen zorg voor een naadloze overstap voor elk soort certificaat. De eenvoudigste manier is het contactformulier invullen op https://www.pkipartners.nl/contact/ .PKIpartners neemt dan contact met u op. In het geval van spoed, kunt u dit aangeven op het contactformulier.

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

Installatie TCOS BaseCSP (Middleware)

TCOS BaseCSP voor Microsoft Smartcard BaseCSP (Middleware)

De TCOS BaseCSP wordt als 32Bit en 64Bit versie geleverd. De TCOS BaseCSP integreert de ESG smartcard in het Windows besturingssysteem via de Microsoft Crypto Service Provider (onderdeel van MS-Crypto-API).

De Microsoft Smartcard BaseCSP zet een PCSC conforme kaartlezer verbinding op. Over de standaard Microsoft interfaces kunnen toepassingen zoals bijv. Outlook of Internet Explorer gebruik maken van de certificaten van de ESG smartcard.

De driver bibliotheken van de TCOS BaseCSP zijn door Microsoft digitaal ondertekend en zijn toegevoegd aan windowsupdate.com vanaf Windows 7. In omgevingen waar geen toegang of rechten mogelijk zijn tot windowsupdate.com kunnen de onderstaande installatie pakketten gebruikt worden ,die eveneens ondertekend zijn door Microsoft.

Onder Windows XP en Windows 2000 moet voor het gebruik van de TCOS BaseCSP eerst de Microsoft Update 909520 geïnstalleerd worden. Deze update kan bij de MSDN van Microsoft gedownload worden.
Na installatie van de 909520 hotfix kunt u het onderstaande installatie pakket downloaden en installeren: 

Na installatie van de software plaatst u uw smartcard in de kaartlezer en wacht enkele seconden zodat de TCOS BaseCSP uw certificaten van de smartcard kan registreren in de Windows certificaat omgeving.

Zodra de certificaten zijn geregistreerd kunt u gebruik maken van de certificaten in (online/offline) applicaties op uw machine, zoals bijvoorbeeld: MS Office, Web authenticatie, Smartcard Logon op basis van Acitive Directory, Adobe Acrobat, en meer.

Maakt u gebruik van Linux en/of Apple producten, bekijkt u dan eens de TCOS PKCS#11 handleiding