Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Voor het vernieuwen van uw certificaten en alle andere vragen, cq klachten of informatie kunt u terecht bij KPN die u graag verder helpen:

Full Service alternatief

U kunt ook gebruikmaken van de full-service dienstverlening van PKIpartners (partner van KPN en sinds 2011 van ESG), zij dragen zorg voor een naadloze overstap voor elk soort certificaat. De eenvoudigste manier is het contactformulier invullen op https://www.pkipartners.nl/contact/ .PKIpartners neemt dan contact met u op. In het geval van spoed, kunt u dit aangeven op het contactformulier.

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

Instellen PIN2 (PUK)

Wanneer u uw smartcard wil voorzien van een 2de pincode die kan dienen als herstelcode van PIN1 (als soort PUK code) dan moet u onderstaande handeling uitvoeren.
We gaan ervanuit dat u de standaard pincode (PIN1) reeds heeft toegkend aan uw ESG smartcard volgens de handleiding "smartcard personalisatie":

 • Plaats de ESG smartcard in de kaartlezer aangesloten aan uw PC;
 • Start de applicatie ESGAdminTool.exe;
  PUK-01
   
 • Vink het vakje "Geavanceerd" aan;
  PUK-02
   
 • Selecteer "plaats PUK met PIN" en voer een uw huidige pincode in (PIN1);
  PUK-03
   
 • Voer nu een pincode in die als PUK (PIN2) moet gaan dienen met minimaal 8 cijfers op de geleverde kaartlezer en sluit af met de groene knop;
  PUK-04
   
 • Bevestig de PUK (PIN2) door deze nogmaals in te geven en sluit wederom af met de groene knop op de kaartlezer;
  PUK-05
   
 • Uw PUK (PIN2) is succesvol geplaatst/gewijzigd.
  PUK-06

Het is nu mogelijk bij blokkering van de standaard pincode (PIN1) uw pincode te resetten met de PUK (PIN2).

ESG heeft geen kennis van de door u zelf ingevoerde PUK code, deze PUK is alleen bij de gebruiker van de smartcard zelf bekend.
Bij blokkade van de ESG smartcard kan ESG u niet voorzien van een PUK of ander mideel om deze te deblokkeren.