Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Voor het vernieuwen van uw certificaten en alle andere vragen, cq klachten of informatie kunt u terecht bij KPN die u graag verder helpen:

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

Niemand anders mag de mail of bijlage inzien? Heel eenvoudig.

Altijd gedacht dat alleen de persoon waar u naar mailt de mail kan lezen? Vergeet dit maar. Uw mail wordt minimaal acht keer gekopieerd. Al is het maar als veiligheidskopie voor het geval dat de verbinding wegvalt.

Wilt nu niet dat iedereen uw mail of bijlagen leest? Dat kan! Simpelweg door gebruik te maken van een certificaat van ESG en wat software. Heeft de ontvanger ook een certificaat van ESG? Mooi, dan kunt u de mail heel persoonlijk sturen. Uitsluitend de ontvanger kan dan uw mail openen en de bijlage lezen. Alleen maar de bijlage kan ook. U bepaalt.

Neem een certificaat van ESG. Beschermt door de overheid. En persoonlijk. Want u heeft een eigen smartcard en een zelf verzonnen PINcode.

Onzichtbaar gemaakt voor meekijkers. Versleuteld noemen we dat.