Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Indien u graag persoonlijk contact met KPN wilt over de verlenging van uw certificaat of aanvullende informatie over KPN certificaten, kunt u contact opnemen met:

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

Ontvangen

Met de applicatie ESG-Admintool kunt u uw smartcard op een eenvoudige wijze voorzien van een pincode en de certificaten. Deze applicatie kunt u downloaden via onderstaande link.

Download ESG-AdminTool

Volg onderstaande stappen voor het plaatsen van een pincode op uw smartcard:

  • Download ESG-AdminTool via bovenstaande link
  • Start de applicatie ESG-AdminTool.exe
  • Selecteer de kaartlezer waarin u de smartcard heeft geplaatst
  • Druk op de knop "plaats PIN" en geef de 6 cijferige PIN in via de kaartlezer (uitsluitend cijfers gebruiken)
  • Voer nogmaals de 6 cijferige PIN in ter bevestiging van de 1ste invoer
  • Druk op de knop “laad certificaten” en selecteer het bestand 89490173300000xxxxx.pk7 om uw certificaten weg te schrijven op uw smartcard
  • Voer uw PIN in via de kaartlezer ter bevestiging

Uw certificaten zijn zojuist geïnstalleerd op uw smartcard en klaar voor gebruik.

Indien er al een PIN aanwezig is, betekent dit dat de originele Null-PIN aangepast is. Ga in dit geval niet verder en neem contact op met de leverancier van uw smartcard.

Voor een uitgebreide handleiding inclusief screenshots, klik hier!