Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Voor het vernieuwen van uw certificaten en alle andere vragen, cq klachten of informatie kunt u terecht bij KPN die u graag verder helpen:

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

Over ESG

Certification Service Provider


ESG de Electronische Signatuur B.V., is een door de overheid geaccrediteerde en gecertificeerde organisatie (Certification Service Provider ofwel CSP) voor de uitgifte van gekwalificeerde elektronische certificaten.

Wij maken succesvolle e-business mogelijk via veilige en betrouwbare (data-)communicatie.

Dit doen wij door het uitgeven van gecertificeerde en geaccrediteerde PKI (Public Key Infrastructuur) overheidcertificaten.
Met het leveren producten en diensten die voldoen aan de PKI-standaarden waarborgen wij voor u de authenticiteit, integriteit en betrouwbaarheid van digitale communicatie.

De gekwalificeerde elektronische handtekening is één van de ankerpunten van deze communicatie-infrastructuur.

Kortom, wij waarborgen privacy, de identiteit en authenticiteit van personen. En de authenticiteit, integriteit en vertrouwelijkheid van documenten en bestanden!