Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Voor het vernieuwen van uw certificaten en alle andere vragen, cq klachten of informatie kunt u terecht bij KPN die u graag verder helpen:

Full Service alternatief

U kunt ook gebruikmaken van de full-service dienstverlening van PKIpartners (partner van KPN en sinds 2011 van ESG), zij dragen zorg voor een naadloze overstap voor elk soort certificaat. De eenvoudigste manier is het contactformulier invullen op https://www.pkipartners.nl/contact/ .PKIpartners neemt dan contact met u op. In het geval van spoed, kunt u dit aangeven op het contactformulier.

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

P12 uitpakken van CD

U ontvangt per CD de aangevraagde certificaten. De certificaten zijn versleuteld met het door u bepaalde Telewachtwoord.
Om gebruik te kunnen maken van de certificaten moet u onderstaande stappen uitvoeren om toegang te krijgen tot het versleutelde bestand:

  1. Plaats de ESG certificaat cd in uw computer;
  2. klik met de rechtermuisknop op het *.zip bestand en selecteer alles uitpakken;

    zipbestand
     
  3. klik op Bladeren om een locatie te kiezen waar naar u het certificaat bestand wilt uitpakken (bijv. uw bureaublad);
  4. Klik op uitpakken
  5. Geef uw Telewachtwoord in (deze vindt u op de kopieën van de registratieformulieren die u tijdens de registratie heeft ontvangen);
  6. Het certificaat is nu uitgepakt en opgeslagen op de locatie die u heeft aangegeven en klaar voor gebruik.

Vraag bij uw softwareleverancier na wat de vervolg stappen zijn om het certificaat te gebruiken in hun software.

Klik hier om door te gaan met de import van het certificaat in de lokale Windows Certificate Store