PKIoverheid persoonsgebonden Organisatiecertificaten

PKIoverheid persoonsgebonden Organisatiecertificaten worden voorzien van de volgende gegevens van de certificaathouder: volledige naam, handelsnaam organisatie, organisatie afdeling en optioneel het e-mailadres.

Organisatiecertificaten worden uitgegeven in de volgende 3 varianten:

Authenticiteit (ook wel: Identificatie / authenticatie)

  • Als u een bericht stuurt kan de ontvanger controleren wie de zender is. De geadresseerde weet zeker dat ú het bericht stuurt en niemand anders.
  • U wilt toegang tot een afgeschermd deel van een website? Dat kan alleen als u zich elektronisch aanmeldt. Bij herkenning krijgt u toegang tot dat gedeelte van de website.

Onweerlegbaarheid (ook wel: Gekwalificeerde elektronische handtekening)

  • Plaats een elektronische handtekening om een akkoord te geven op een elektronisch document of e-mail. De lezer van het document of de e-mail heeft de mogelijkheid om uw handtekening te controleren.

Vertrouwelijkheid (ook wel: Versleuteling)

  • Versleutel de inhoud van een bericht zodat de inhoud onleesbaar is voor derden. Bepaal vervolgens zelf wie de versleutelde informatie kan ontcijferen en lezen.

Maak gebruik van een elektronisch certificaat om betrouwbare communicatie via internet mogelijk te maken. Met behulp van dit elektronische certificaat wordt de digitale communicatie namelijk gecontroleerd zodat duidelijk wordt dat alleen u die handeling heeft kunnen uitvoeren. PKI brengt een relatie tot stand gebracht tussen u en een door u uitgevoerde handeling.

Vraag een PKIoverheid Organisatiecertificaat aan door onderstaand formulier in te vullen.

Ga direct naar het aanvraag portaal