Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Voor het vernieuwen van uw certificaten en alle andere vragen, cq klachten of informatie kunt u terecht bij KPN die u graag verder helpen:

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

PKIoverheid Services Certificaten

PKIoverheid Services Certificaten worden voorzien van de volgende gegevens van de service: naam van de service, handelsnaam organisatie, organisatie afdeling en optioneel het algemene e-mailadres.

Services certificaten worden uitgegeven in de volgende 3 varianten:

Services - Authenticiteit (ook wel: Identificatie / authenticatie)

  • Als u een bericht verstuurt, kan de ontvanger controleren wie de zender is. Zo weet de geadresseerde zeker dat ú het bericht heeft gestuurd en niemand anders.

Services  - Vertrouwelijkheid (ook wel: Versleuteling)

  • Versleutel de inhoud van een te versturen bericht, zodat de inhoud onleesbaar wordt voor derden. Bepaal vervolgens zelf wie de versleutelde informatie kan ontcijferen en lezen.

Services - Server (ook wel: SSL)

  • Identificeer en versleutel onderlinge communicatie om deze onleesbaar te maken voor onbevoegden. Op deze wijze weet u zeker met wie u communiceert. Deze variant is bedoeld voor de communicatie tussen servers en identificatie en beveiliging van websites.

Maak gebruik van een elektronisch certificaat om betrouwbare communicatie via internet mogelijk te maken. Met behulp van dit elektronische certificaat wordt de digitale communicatie namelijk gecontroleerd zodat duidelijk wordt dat alleen u die handeling heeft kunnen uitvoeren. Met PKI wordt er een relatie tot stand gebracht tussen u en een door u uitgevoerde handeling.

Vraag een PKIoverheid Services Certificaat aan door onderstaand formulier in te vullen.

Ga direct naar het aanvraag portaal