PKIoverheid Services Certificaten

PKIoverheid Services Certificaten worden voorzien van de volgende gegevens van de service: naam van de service, handelsnaam organisatie, organisatie afdeling en optioneel het algemene e-mailadres.

Services certificaten worden uitgegeven in de volgende 3 varianten:

Services - Authenticiteit (ook wel: Identificatie / authenticatie)

  • Als u een bericht verstuurt, kan de ontvanger controleren wie de zender is. Zo weet de geadresseerde zeker dat ú het bericht heeft gestuurd en niemand anders.

Services  - Vertrouwelijkheid (ook wel: Versleuteling)

  • Versleutel de inhoud van een te versturen bericht, zodat de inhoud onleesbaar wordt voor derden. Bepaal vervolgens zelf wie de versleutelde informatie kan ontcijferen en lezen.

Services - Server (ook wel: SSL)

  • Identificeer en versleutel onderlinge communicatie om deze onleesbaar te maken voor onbevoegden. Op deze wijze weet u zeker met wie u communiceert. Deze variant is bedoeld voor de communicatie tussen servers en identificatie en beveiliging van websites.

Maak gebruik van een elektronisch certificaat om betrouwbare communicatie via internet mogelijk te maken. Met behulp van dit elektronische certificaat wordt de digitale communicatie namelijk gecontroleerd zodat duidelijk wordt dat alleen u die handeling heeft kunnen uitvoeren. Met PKI wordt er een relatie tot stand gebracht tussen u en een door u uitgevoerde handeling.

Vraag een PKIoverheid Services Certificaat aan door onderstaand formulier in te vullen.

Ga direct naar het aanvraag portaal