Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Indien u graag persoonlijk contact met KPN wilt over de verlenging van uw certificaat of aanvullende informatie over KPN certificaten, kunt u contact opnemen met:

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

Seminars

Meer weten over certificaten, digitale handtekening, PKI en ontwikkelingen binnen de Overheid?

ESG geeft kennissessies. In deze kennissessies wordt u onder meer geïnformeerd over:

  • Wat zijn certificaten en wat kunt u ermee?
  • Digitale handtekening wat, hoe en waarom ?
  • PKIoverheid, nooit van gehoord, wat houdt dit in?
  • Overheid gaat echt digitaal maar hoe dan en wanneer?

De sessies geven inzicht in:

  • Het gebruik van de digitale handtekening in documenten maar ook e-mail
  • Zin en onzin over digitale handtekening
  • Inzet certificaten binnen het bedrijf en in persoonlijk gebruik
  • Digitale Overheid: wat is het effect op mijn bedrijf en bedrijfsvoering.

Een sessie bestaat uit twee dagdelen en is bedoeld voor minimaal 5 en maximaal 10 personen. De sessies worden gegeven bij ESG op locatie. De kosten bedragen € 135,00 per persoon en is inclusief verzorgde lunch.

Op verzoek kunnen de sessies ook bij u op locatie gegeven worden. De kosten bedragen eveneens € 135,00 per persoon inclusief reistijd sessieleider, maar exclusief de lunch.

Interesse?

Stuur een e-mail naar info@csp4.eu.
Mevr. H. Oomen zal met u contact opnemen voor een afspraak.