Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Voor het vernieuwen van uw certificaten en alle andere vragen, cq klachten of informatie kunt u terecht bij KPN die u graag verder helpen:

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

eFactuur

eFactuur is de benaming voor het automatisch verwerken en verzenden van elektronische facturen. Door over te stappen op het elektronisch versturen van digitale facturen kunnen aanzienlijke kostenbesparingen (papier, toner, enveloppen, postzegels, arbeid, etc.) en efficiencyverbeteringen (factuur sneller bij de klant) worden gerealiseerd.

Massasignering is een geautomatiseerd proces waarin elektronische documenten voorzien worden van een digitale handtekening met het doel de authenticiteit en de integriteit van het elektronische document te kunnen waarborgen. Massasignering wordt onder andere toegepast bij facturen, loonbriefjes, orderbevestigingen, bankafschriften etc.

In samenwerking met één van de marktleiders op het gebied van massasignering, secrypt, en in overleg met de Belastingdienst biedt LEGID vóór Nederland unieke producten en diensten aan op het gebied van ebilling. Zonder veel maatwerk sluiten onze oplossingen direct aan op uw bestaande facturatieproces. Uw elektronische facturen worden voorzien van een digitale handtekening en per email verzonden aan uw klanten en/of op een webportaal geplaatst. Onze oplossingen kunnen in principe ieder gewenst bestandsformaat aan, dus ook de meest gebruikte formaten pdf en xml (dsign).