Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Voor het vernieuwen van uw certificaten en alle andere vragen, cq klachten of informatie kunt u terecht bij KPN die u graag verder helpen:

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

Encryptie (Vertrouwelijkheid)

Wanneer u te maken hebt met vertrouwelijke informatie kan het nodig zijn om die informatie te versleutelen. Versleutelde informatie kunt u alleen ontsleutelen als u beschikt over het juiste certificaat voor vertrouwelijkheid. Versleutelen is mogelijk bij het verzenden van vertrouwelijke berichten of bij het bewaren van vertrouwelijke informatie. Versleutelen / ontsleutelen heet ook wel encryptie / decryptie.

Bij het verzenden van vertrouwelijke informatie is het de bedoeling dat alleen de ontvanger van de e-mail de tekst kan versleutelen. Tijdens het opstellen van het e-mail-bericht kunt u aangeven dat het bericht (inclusief de bijlagen) moet worden versleuteld. Bij het aanmaken van deze e-mail heeftu het certificaat voor vertrouwelijkheid van de ontvanger nodig. In de adreslijst van uw e-mail-pakket zijn deze certificaten opgenomen. Als u geen certificaat van de ontvanger hebt, moet u dat eerst opvragen. Zodra u hebt aangegeven het bericht te willen verzenden controleert het e-mail-pakket de geldigheid van het certificaat. Als het certificaat is verlopen krijgt u daarvan een melding; in dat geval kunt u er voor kiezen de verzending te staken. Een verzonden versleuteld bericht is alleen te lezen door de ontvanger. In de lijst van "verzonden berichten" vindt u een kopie van het versleutelde bericht, dat is versleuteld met uw eigen certificaat voor vertrouwelijkheid, zodat u de inhoud zelf terug kunt lezen.

Als een ander u een versleutelde e-mail stuurt ziet u dat bij ontvangst. In het e-mail-pakket is versleutelde post duidelijk te herkennen. Als u het versleutelde bericht wilt openen moet u uw smartcard gebruiken. Daarop staat immers de sleutel die u nodig heeft om te kunnen ontsleutelen. Als u de bijbehorende pincode intikt, start het proces van ontsleutelen. De toepassing controleert eerst de geldigheid van het certificaat en geeft daarvan eventueel een melding. Als u het juiste certificaat met bijbehorende pincode hebt gebruikt, volgt de ontsleuteling en kunt u het bericht lezen.

E-Mail

Met behulp van de meegeleverde middleware of Aloaha smartcard connector kunt u email versleuteld verzenden of versleutelde emails/bestanden ontsleutelen en lezen.

Bestanden

Met digiSeal office kunt u heel eenvoudig bestanden versleutelen en ontsleutelen.