Signering (Onweerlegbaarheid)

In de papieren wereld plaatst u een handtekening op een document om aan te geven dat u de inhoud van dat document onderschrijft. In de elektronische wereld is het mogelijk een elektronisch document te ondertekenen met een elektronische handtekening. LegID biedt hiervoor een aantal mogelijkheden. Welke de meest geschikte is hangt af van het type document enerzijds en welke werkwijze de gebruiker prefereert.

Adobe PDF-documenten

Adobe heeft in haar PDF-standaard de elektronische handtekening (vanaf versie 7.0) geïntegreerd en de weergave van elektronisch ondertekende documenten wordt door de gratis Adobe Acrobar Reader ondersteund. Het zetten van een handtekening onder een PDF-document is voorbehouden aan de Standard of Professional versie van Adobe Acrobat i.c.m. de ESG middleware. Een andere mogelijkheid is om PDF-documenten te genereren uit een willekeurige document, dit te printen naar de Aloaha PDF Suite- of digiSeal Office-printer die er een gesigneerd PDF-document van maken dat vervolgens opgeslagen of verzonden kan worden.

Office documenten

Zowel MS Office (vanaf versie 2003) als OpenOffice (vanaf versie 2.x) ondersteunen het elektronisch ondertekenen van documenten. Met behulp van de ESG middleware kan deze functionaliteit gebruikt worden.

E-Mail

Het signeren van uitgaande e-mails (in bijvoorbeeld MS Outlook, thunderbird, enz.) kan met behulp van de standaard meegeleverde ESG middleware (TCOS BaseCSP)

Overige bestanden (.zip, .exe, .html, .txt, etc.)

Het is mogelijk om aan ieder elektronisch bestand een elektronische handtekening te koppelen. Bij de eerdergenoemde opties wordt de handtekening geïntegreerd in het document zelf, bij alle andere wordt er naast het originele document een los handtekeningbestand bijgevoegd. Dit kan met zowel de Aloaha SmartCard Connector als digiSeal Office.