Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Voor het vernieuwen van uw certificaten en alle andere vragen, cq klachten of informatie kunt u terecht bij KPN die u graag verder helpen:

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

Toegang (Authenticiteit)

Uit oogpunt van beveiliging wordt steeds vaker de toegang tot een computer afgeschermd. U kunt de computer alleen gebruiken nadat u bent geauthenticeerd. U hebt dan een certificaat (voor authenticatie, op een smartcard) nodig om de computer te kunnen gebruiken.

Als meer mensen gebruik maken van dezelfde computer, dan wilt u niet dat een mede-gebruiker uw informatie kan zien of veranderen. Een goede afscherming van de toegang tot de pc is dannoodzakelijk. Het gebruik van certificaten is een goede methode om ongeoorloofd gebruik tegen te gaan. Het is een betere vorm van toegangsbeveiliging dan het gebruik van een gebruikersnaam met wachtwoord.

Binnen organisaties is de toegang tot de computers afgeschermd. Het is de keuze van de organisatie (of beter het beveiligingsbeleid) om dit met certificaten te doen. Als u tijdelijk weg bent van u pc, neemt u uw smartcard mee. Als u terug bent sluit u die weer aan en kunt u verder gaan met uw werk. Zo weet u zeker dat niemand uw gegevens heeft kunnen gebruiken.

Bij het inloggen op uw computer gebruikt u uw authenticiteitscertificaat. De inlogsoftware controleert de geldigheid van het certificaat. Als uw certificaat verlopen is krijgt u daar een melding van en kunt u niet inloggen. U hebt dan een nieuw certificaat nodig. De beheerder van de systemen zal er voor moeten zorgen dat uw nieuwe certificaat geaccepteerd wordt op uw computer.