Uitstelregeling belastingconsulenten SBR

Gebruikt u als intermediair de Uitstelregeling belastingconsulenten? Dan is binnenkort de Standard Business Reporting (SBR) verplicht.

Aanvragen uitstel met SBR
Als intermediair met een beconnummer kunt u voor uw cliënten uitstel aanvragen voor het doen van aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Dit kunt u doen via de Uitstelregeling belastingconsulenten. Er is hier maar één verzoek nodig voor het aanvragen van uitstel voor particulieren, ondernemers en ondernemingen.

Wilt u via de Uitstelregeling belastingconsulenten uitstel aanvragen voor het aangiftejaar 2013? Doet u dit dan vanaf 1 maart 2014 met SBR via het beveiligde digitale kanaal van de overheid: Digipoort. U kunt vanaf die datum geen uitstel meer aanvragen via het BAPI-kanaal. Ook kunt u dan voor het aangiftejaar 2013 het papieren formulier Aanvraag uitstel aangiften (Uitstelregeling belastingconsulenten) niet meer gebruiken.

Bent u klaar?
Vraag vanaf 1 maart 2014 met SBR uitstel aan voor het aangiftejaar inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting 2013 via de Uitstelregeling belastingconsulenten. De belastingdienst moet uw verzoek dan vóór 1 april 2014 ontvangen.

Bent u nog niet klaar voor SBR? Dan heeft u aangifte- of administratiesoftware nodig die hier wel klaar voor is. Ook heeft u een PKIoverheid services servercertificaat nodig.

PKIoverheid SSL / Server certificaat PKCS#12
Bij aanvraag van een certificaat op basis van PKCS#12 levert ESG sleutelparen.
Aanvragen

Wat U krijgt van ESG
U krijgt een PKIoverheid Services Server certificaat  voor de SBR/Digipoort koppeling met een geldigheid van 3 jaar. Dit certificaat kan onbeperkt gebruikt worden voor alle SBR/Digipoort koppelingen zoals bijvoorbeeld Opgaaf ICP, aangifte BTW, Aangifte inkomstenbelasting, Uitstelregeling en meer.

Voor een totaalschema van mogelijkheden kunt u ook terecht bij de belastingdienst