Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Indien u graag persoonlijk contact met KPN wilt over de verlenging van uw certificaat of aanvullende informatie over KPN certificaten, kunt u contact opnemen met:

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

Uitstelregeling belastingconsulenten SBR

Gebruikt u als intermediair de Uitstelregeling belastingconsulenten? Dan is binnenkort de Standard Business Reporting (SBR) verplicht.

Aanvragen uitstel met SBR
Als intermediair met een beconnummer kunt u voor uw cliënten uitstel aanvragen voor het doen van aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Dit kunt u doen via de Uitstelregeling belastingconsulenten. Er is hier maar één verzoek nodig voor het aanvragen van uitstel voor particulieren, ondernemers en ondernemingen.

Wilt u via de Uitstelregeling belastingconsulenten uitstel aanvragen voor het aangiftejaar 2013? Doet u dit dan vanaf 1 maart 2014 met SBR via het beveiligde digitale kanaal van de overheid: Digipoort. U kunt vanaf die datum geen uitstel meer aanvragen via het BAPI-kanaal. Ook kunt u dan voor het aangiftejaar 2013 het papieren formulier Aanvraag uitstel aangiften (Uitstelregeling belastingconsulenten) niet meer gebruiken.

Bent u klaar?
Vraag vanaf 1 maart 2014 met SBR uitstel aan voor het aangiftejaar inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting 2013 via de Uitstelregeling belastingconsulenten. De belastingdienst moet uw verzoek dan vóór 1 april 2014 ontvangen.

Bent u nog niet klaar voor SBR? Dan heeft u aangifte- of administratiesoftware nodig die hier wel klaar voor is. Ook heeft u een PKIoverheid services servercertificaat nodig.

PKIoverheid SSL / Server certificaat PKCS#12
Bij aanvraag van een certificaat op basis van PKCS#12 levert ESG sleutelparen.
Aanvragen

Wat U krijgt van ESG
U krijgt een PKIoverheid Services Server certificaat  voor de SBR/Digipoort koppeling met een geldigheid van 3 jaar. Dit certificaat kan onbeperkt gebruikt worden voor alle SBR/Digipoort koppelingen zoals bijvoorbeeld Opgaaf ICP, aangifte BTW, Aangifte inkomstenbelasting, Uitstelregeling en meer.

Voor een totaalschema van mogelijkheden kunt u ook terecht bij de belastingdienst