Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Indien u graag persoonlijk contact met KPN wilt over de verlenging van uw certificaat of aanvullende informatie over KPN certificaten, kunt u contact opnemen met:

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

UWV

Digi-ZSM

In sommige gevallen ontvangt uw werknemer een uitkering tijdens verzuim. Met Digi-ZSM geeft u deze verzuimmeldingen digitaal door aan UWV. Het gaat hierbij om de volgende meldingen:

  • Ziekteaangifte in verband met langdurig verzuim (42 weken);
  • Betermelding na langdurig verzuim (42 weken);
  • Ziekteaangifte bij een Ziektewet-uitkering;
  • Betermelding na een Ziektewet-uitkering;
  • Aanvraag WAZO-uitkering (zwangerschapsverlof, adoptieverlof, pleegzorgverlof).

U kunt deze meldingen op 2 verschillende manieren doen:

  • via de Verzuimmelder;
  • via Digipoort.

Verzuimmelder
Met de Verzuimmelder kunt u op ieder moment vanaf elke computer uw verzuimmeldingen doorgeven. U vindt de Verzuimmelder op het werkgeversportaal.

Digipoort
Digipoort is het elektronische postkantoor van de overheid. Via deze weg is het mogelijk om een verzuimmelding in uw eigen administratiesysteem ook direct door te geven aan UWV. De koppeling tussen uw systeem en dat van UWV komt tot stand via software.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van UWV Digi-ZSM.

Certificaten t.b.v. UWV Digi-ZSM (Digipoort)

PKIoverheid SSL / Server certificaat PKCS#12
Bij aanvraag van een certificaat op basis van PKCS#12 levert ESG de sleutelparen.
Aanvragen
PKIoverheid SSL / Server certificaat PKCS#7 / PKCS#10
Bij aanvraag van een certificaat op basis van PKCS#7 maakt u zelf een Certificate Signing Request (CSR / PKCS#10) aan.
Aanvragen