Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Indien u graag persoonlijk contact met KPN wilt over de verlenging van uw certificaat of aanvullende informatie over KPN certificaten, kunt u contact opnemen met:

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

Visie & Missie

Visie

ESG De Electronische Signatuur B.V. is een Certificate Service Provider geaccrediteerd door de Staat der Nederlanden.

ESG is van mening dat een veilige en betrouwbare wijze van (data)communicatie aan de basis ligt van succesvolle e-business implementaties. De “Gekwalificeerde Digitale Handtekening” is één van de hoekstenen van een dergelijke communicatie-infrastructuur. Bij grootschalig e-business-verkeer en dus ook grootschalig gebruik van de elektronische handtekening is het, naast veiligheid en betrouwbaarheid, ook belangrijk dat de juridische verankering goed geregeld is.

Missie

ESG bevordert authenticiteit, veiligheid, betrouwbaarheid en rechtsgeldigheid bij digitale communicatie door het leveren van producten en diensten die voldoen aan de PKI-standaarden. Deze Public Key Services (PKS) worden gedistribueerd via een kanaal van door ESG gekwalificeerde partners. ESG is verantwoordelijk voor de werving en ondersteuning van deze partners, die door middel van een daartoe geschikt pakket van producten en diensten, eindklanten (bedrijven, organisaties, overheid en burgers) kunnen helpen bij het implementeren van het gebruik van de “Gekwalificeerde Digitale Handtekening”.