Beste Klant,

Met het publiceren van de nieuwe Europese Verordening (eIDAS) kan ESG per 1 juli 2017 geen PKIoverheid G2 certificaten meer produceren. Door omstandigheden is ESG niet in staat om binnen de gestelde termijn over te gaan naar de nieuwe PKIoverheid G3 certificaten.

Om de continuïteit en kwaliteit van uw certificaten te waarborgen, brengen wij het beheer van de bestaande certificaten onder bij KPN. KPN is een gerenommeerde leverancier van PKIoverheid certificaten met een lange staat van dienst. ESG wil u, als onze trouwe klant, dus zeer adviseren om nieuwe- of verlengingsaanvragen bij KPN in te dienen.

Wat betekent dit voor u?

Alle reeds uitgegeven certificaten blijven geldig tot het einde van de geldigheidsperiode van 3, 2 of 1 jaar. ESG zal als Trust Service Provider blijven bestaan maar geeft geen nieuwe certificaten meer uit. Daarnaast neemt KPN - in opdracht van ons - de operationeel taken over van ESG. Nadere informatie vindt u op https://certificaat.kpn.com/toepassingen/esg.

Om toch de continuïteit van uw certificaten te waarborgen hebben wij KPN bereid gevonden de levering van nieuwe certificaten van ESG over te nemen. Meer informatie over bestellen van certificaten bij KPN vindt u op: https://certificaat.kpn.com/pkioverheidcertificaten

Voor het vernieuwen van uw certificaten en alle andere vragen, cq klachten of informatie kunt u terecht bij KPN die u graag verder helpen:

Full Service alternatief

U kunt ook gebruikmaken van de full-service dienstverlening van PKIpartners (partner van KPN en sinds 2011 van ESG), zij dragen zorg voor een naadloze overstap voor elk soort certificaat. De eenvoudigste manier is het contactformulier invullen op https://www.pkipartners.nl/contact/ .PKIpartners neemt dan contact met u op. In het geval van spoed, kunt u dit aangeven op het contactformulier.

Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Met een vriendelijke groet,
ESG de Electronische Signatuur B.V.
Will Kamminga Directeur.

Web-Elan (Kadaster)

Web-Elan van het Kadaster maakt gebruik van gekwalificeerde elektronische handtekeningen volgens de Wet Elektronische Handtekeningen.

Om hiermee te kunnen werken heeft ESG de electronische signatuur een geheel vernieuwde versie van haar esgpcks11.dll uitgegeven.
Dit bestand dient te worden geplaatst op één van de onderstaande locaties (uitgaande van een 32bit en/of een 64bit installatie).

Het betreft het bestand esgpcks11.dll dat via onderstaande link te downloaden is:
https://www.de-electronische-signatuur.nl/content/bestanden/downloads/esgpkcs11.dll

Het esgpkcs11.dll bestand kan alleen handmatig opgeslagen worden d.m.v. het bestand te kopiëren naar de volgende twee locaties:

c:\windows\system32 en c:\windows\syswow64

Windows 32 Bit machine

 1. Klik met de rechtermuisknop op het esgpkcs11.dll bestand en selecteer Kopiëren
 2. Open “Computer” (Windows Vista/7/8) of “Deze Computer” (Windows XP)
 3. Open de C:\ schijf.
 4. Ga naar de map Windows
 5. Ga naar de map System32
 6. Klik met de rechtermuisknop in het witte gedeelte van het venster en selecteer Plakken om het esgpkcs11.dll bestand te op te slaan in de map System32

Windows 64 Bit machine

 1. Klik met de rechtermuisknop op het esgpkcs11.dll bestand en selecteer Kopiëren
 2. Open “Computer” (Windows Vista/7/8)
 3. Open de C:\ schijf
 4. Ga naar de map Windows
 5. Ga naar de map SysWOW64 en System32
 6. Klik met de rechtermuisknop in het witte gedeelte van het venster en selecteer Plakken om het esgpkcs11.dll bestand te op te slaan in de mappen SysWOW64 en System32

De Web-Elan applicatie van het Kadaster zal per gebruiker in de map %Userprofile% een nieuwe map aanmaken met de naam .web-elan (“punt”web-elan).
In deze map wordt een bestand neergezet met de naam pkcs11.config. Dat is een tekstbestandje dat de aangetroffen signing-software vastlegt voor volgend gebruik. Staat daar al een bestand, dan kunt u de inhoud aanpassen met de onderstaande tekst en wordt er opnieuw bepaald welke signing- software er op de pc staat.

De inhoud van de pkcs11.config dient er voor de nieuwe software zo uit te zien:
name=ESGPKCS11
library=C:/Windows/system32/esgpkcs11.dll
slotListIndex=

Let wel : ESG geeft geen ondersteuning op de applicatie Web-Elan van het Kadaster
Voor technische en functionele vragen kunt u contact opnemen met het Klantcontactcenter van het Kadaster. Deze is beschikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17.00 uur. Telefoon: 088 183 2200.

PDF variant van bovenstaande handleiding KLIK HIER